INCOME LIFE

Vabilo na interaktivno delavnico »Desetletja divjih odlagališč. Ali res ne zmoremo najti poti do učinkovitih rešitev?«

V okviru projekta INCOME, evropskega okoljevarstvenega projekta, ki poteka na vodnih virih mesta Ljubljane in je financiran iz finančnega mehanizma LIFE+, želimo nekatera odprta vprašanja obravnavati skupaj s strokovno in splošno javnostjo.

Vabimo vas na interaktivno delavnico z naslovom »Desetletja divjih odlagališč. Ali res ne zmoremo najti poti do učinkovitih rešitev?«, ki bo potekala v četrtek, 19. maja 2011, v veliki sejni sobi upravne stavbe JP VODOVOD-KANALIZACIJA d.o.o., Vodovodna cesta 90, 1000 Ljubljana, od 9.-12. ure.

Na delavnici pričakujemo vašo aktivno udeležbo. Izhodišča za delavnico bodo predstavili: Janez Matos, predstavnik društva »Ekologi brez meja«, v predavanju z naslovom »Register divjih odlagališč - podlaga za spremembe«, in člani projektne skupine INCOME, ki bodo prikazali aplikacijo v GIS za upravljanje z divjimi odlagališči.

Na delavnici pa bomo skupaj odgovorili tudi na nekatera odprta vprašanja, ki se porajajo ob problematiki. Med drugim bomo ugotavljali, kaj so vzroki za pojavljanje divjih odlagališč, kateri dejavniki jih spodbujajo, katere rešitve za preprečevanje širjenja divjih odlagališč so bile doslej prepoznane kot učinkovite in katere kot neučinkovite ter zakaj določbe pravnih aktov še ne zagotavljajo rešitev.                  

Pričakujemo udeležbo predstavnikov lokalnih skupnosti in državnih institucij, upravljavcev vodovodov ter okoljskih nevladnih organizacij, ki delujejo na področju varovanja okolja, dobrodošli pa so tudi predstavniki splošne javnosti.

Prosimo, da vašo udeležbo potrdite na e-naslov voka@vo-ka.si ali na telefon tajništva 01 58 08 364, najkasneje do 13.5.2011. Število mest je omejeno.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za vaš aktivni prispevek na delavnici. V pričakovanju, da bo delavnica uresničila vaša pričakovanja, vas lepo pozdravljamo.

dr. Brigita Jamnik, vodja projekta

 

Vabilo na 3. delavnico INCOME

Arhiv novic