INCOME LIFE

Delovno gradivo »Predlogi za izboljšanje razmer na področju upravljanja vodnih virov« v javni razpravi

 

INCOME projektna skupina vas vabi k oddaji pripomb in predlogov na delovno gradivo z naslovom “Predlogi za izboljšanje razmer na področju upravljanja vodnih virov”.

Glavni vir za pripravo pričujočega gradiva so dolgoletne izkušnje projektnih partnerjev, pridobljene pri izvedbi raziskovalnih in drugih projektov, ki se prepletajo z upravljanjem vodnih virov ter tiste izkušnje, s katerimi smo se projektni partnerji soočili pri rednem delu. Kot pomemben vir informacij za pripravo gradiva so nam služile delavnice, na katerih smo se srečevali s predstavniki različnih strokovnih področij, kar nam je omogočilo vsaj delen vpogled v njihovo področje dela, razmišljanje in probleme, s katerimi se soočajo, kadar se njihovo delo prepleta s področjem upravljanja vodnih virov.

V poročilu se dotikamo obstoječih ukrepov in kritično razmišljamo o porazdelitvi odgovornosti in pristojnosti zanje. Obravnavamo tudi nevzdržnost določenih postopkov in predlagamo ukrepe za njihovo izboljšavo. Ugotavljamo, kateri ukrepi so nujni in predlagamo nosilca izvedbe. Predlagane ukrepe aktivno povezujemo s predlogi ukrepov Načrtom upravljanja voda za vodni območji Donave in Jadranskega morja.

Delovno gradivo najdete TUKAJ

Vljudno vas vabimo, da nam vaše pripombe in predloge na gradivo pošljete do četrtka, 21. junija 2012 preko obrazca “Potrebujemo vaše mnenje” ali na e-naslov: voka@vo-ka.si

Arhiv novic